000.jpg (338 KB)

Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci, proteklog vikenda održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Srpske u plivanju za sve uzrasne kategorije , mlađi pioniri, pioniri, kadeti, omladinci i apsolutna.

Učestvovalo je šesnaest klubova iz Republike Srpske, sa 272 plivača.

Plivači KVS „Leotar“ na ovogodišnjem prvenstvu Republike Srpske osvojili su treće mjesto u omladinskoj ekipnoj konkurenciji i ostvarili su odličan uspjeh. Ispred njih su bili plivači Olimpa koji su bili prvi i plivači Borca koji su osvojili drugo mjesto.

Pored trećeg mjesta u omladinskoj ekipnoj kategoriji, plivači KVS Leotar okitili su se sa pregršt medalja.

Teodora Drapić u omladinskoj kategoriji osvojila je zlatnu medalju u disciplinama 100m i 200m prsno a srebrenu u disciplini 50m prsno. Ognjen Ćurić u kadetskoj kategoriji osvojio je srebrene medalje u disciplinama 50m slobodno i 50m delfin dok se bronzanom medaljom okitio u disciplini 100m delfin. Igor Kundačina u kadetskoj kategoriji osvojio je srebrene medalje u disciplinama 100m prsno i 200m prsno. Andrej Radović u pionirskoj kategoriji osvojio je srebrenu medalju, u štafetnoj disciplini 4x200m slobodno, Radović se bronzanim medaljama okitio u disciplinama 50m slobodno, štafetnim disciplinama 4x100m slobodno i 4x100m mješovito. Grujo Morić u pionirskoj kategoriji osvojio je srebrenu medalju u štafetnoj discipolini 4x200m slobodno i bronzane medalje u štafetnim disciplinama 4x100 slobodno i 4x100 mješovito.

Filip Piljević u omladinskoj konkurenciji je osvojio srebrenu medalju u discipli 50m leđno i bronzanu u disciplini 200m leđno. Vasili Ćurić u pionirskoj kategoriji osvojio je srebrenu medalju u štafetnoj disciplini 4x200m slobodno i bronzane medalje u štafetnim disciplinama 4x100m mješovito i 4x100m slobodno.

Maksim Milićević u pionirskoj kategoriji osvojio je srebrenu medalju u štafetnoj disciplini 4x200m slobodno i bronzane medalje u štafetnim disciplinama 4x100m mješovito i 4x100m slobodno.

Helena Lakić u apsolutnoj kategoriji osvojila je bronzanu medalju u disciplini 200m leđno.

- U Banja Luci na prvenstvu Republike Srpske naši plivači su ostvarili odličan uspjeh. Otplivali svoje lične rekorde, osvojili medalje, treće mjesto u omladinskoj ekipnoj kategoriji tako da smo prezadovoljni njihovim nastupom na ovogodišnjem prvenstvu Republike Srpske u 25m bazenu – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.