U organizaciji plivačkog kluba „ Napredak “ u Kruševcu se 12.05.2018.godine, održalo takmičenje pod nazivom ” Šarengradski kup “.


Na takmičenju je učestvovao ukupno 31 klub iz Srbije, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 385 takmičara od čega je 227 u muškoj i 158 u ženskoj konkurenciji.
Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ na ovom takmičenju predstavljalo je 9 plivača : Veljko Jovanović, Miloš Ćeranić, Nikola Lješković, Milan Bajčetić, Dimitrije Rajković, Stefan Bovan, Helena Jovanović, Sanja Krivoglav i Lara Pujić.
Plivači Leotara ostvarili su zapažene rezultate osvojivši osam medalja i to tri zlatne, dvije srebrne i tri bronzane. Zlatne medalje osvojili su: Veljko Jovanović u disciplini 200 metara mješovito, Stefan Bovan u disciplini 100 metara prsno i Nikola Lješković u disciplini 100 metara leđno.
Srebrne medalje osvojili su: Veljko Jovanović u disciplini 100 metara leđno, Sanja Krivoglav u disciplini 200 metara slobodno.
Bronzane medalje osvojili su: Veljko Jovanović u disciplini 400 metara slobodno, Nikola Lješković u disciplini 100 metara prsno i Sanja Krivoglav u disciplini 100 metara leđno.
PK Leotar