Članovi Kluba vodenih sportova „Leotar“ su na međunarodnom plivačkom mitingu „Zlatni Orlando“, koji je održan proteklog vikenda u Dubrovniku, osvojili četiri medalje: jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu bronzanu.


Najuspješniji među trebinjskim plivačima bio je Zoran Vujičić, koji je u seniorskoj kategoriji osvojio zlatnu medalju na 200 metara delfin, a u duplo kraćoj disciplini – 100 metara delfin, pripala mu je bronzana medalja.
Bolji od Vujičića bio je jedino Mario Todorović, višestruki hrvatski olimpijac i osvajač mediteranskih i evropskih medalja.
Srebrenom medaljom okitio se Uroš Kundačina na 200 metara prsno u omladinskoj kategoriji, dok je u istoj kategoriji Anastasija Radmilović, u disciplini 50m prsno, osvojila bronzanu medalju.
Pored osvajača medalja i ostali plivači Leotara ostvarili su odličan nastup u izuzetno jakoj konkurenciji, otplivavši svoje lične rekorde.
Na plivačkom mitingu „Zlatni Orlando“ učestovalo je 377 takmičara iz 28 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Srbije.
Radio Trebinje