Slika.jpg (423 KB)

Plivači Leotara osvojili su ukupno 64 medalje, od čega je dvadeset četiri zlatne, dvadeset jedna srebrna i devetnaest bronzanih na Zimskom Republičko prvenstvo u plivanju, koje je u organizaciji Plivačkog saveza Republike Srpske ovog vikenda održano na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Učestvovalo je šesnaest klubova iz Republike Srpske, sa 272 plivača, od čega je 175 u muškoj i 97 u ženskoj konkurenciji.

Plivači „ Leotara “ su se posebno istakli u kategoriji mlađih pionira osvojivši pehar za treće mjesto.

Marija Kurtović postala je Prvak Republike Srpske u disciplinama 50 metara slobodno, 50 metara prsno, 400 metara mješovito i 100 metara mješovito u kategoriji pionira.

Radulović Lena postala je prvak Republike Srpske u disciplinama 100 i 200 metara leđno, 50 metara slobodno i 100 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira.

Hamović Tijana postala je Prvak Republike Srpske u disiciplinama 100 i 200 metara prsno u kategoriji pionira.

Škoro Elena postala je Prvak Republike Srpske u disciplini 50 metara delfin u kategoriji omladinaca.

Helena Jovanović postala je Prvak Republike Srpske u disciplini 50 metara prsno u kategoriji pionira.

Ženska štafeta 4 x 200 metara slobodno postaje Prvak Republike Srpske u kategoriji pionira u sastavu Marija Kurtović, Bojana Popović, Lana Kovač, Tijana Hamović.

Ženska štafeta 4 x 100 metara slobodno postaje prvak Republike srpske u kategoriji pionira u sastavu Marija Kurtović, Lana Kovač, Bojana Popović, Tijana Hamović.

Ženska štafeta 4 x 100 metara slobodno postaje prvak Republike Srpske u kategoriji mlađih pionira u sastavu Lena Radulović, Milica Milić, Anika Đurđević, Nina Brković.

Srebrne medalje osvoli su : Marija Kurtović u disciplinama 50 metara delfin i 100 metara slobodno u kategoriji pionira, Nina Brković u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara slobodno u kategoriji mlađih pionira, Helena Jovanović u disciplinama 50 metara slobodno u kategoriji omladinaca, 800 metara slobodno u apsolutnoj kategoriji i u kategoriji omladinaca, Lena Radulović u disciplinama 100 i 200 metara slobodno u kategoriji mlađih pionira, Uroš Ratković u disciplini 50 metara prsno u kategoriji pionira, Tijana Hamović u disciplini 50 metara prsno u kategoriji pionira, Damjan Bokun u disciplini 400 metara mješovito u kategoriji pionira, Elena Škoro u disciplini 100 metara mješovito u kategoriji omladinaca.

Ženska štafeta 4 x 50 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira u sastavu Milica Milić, Nina Brković, Lena Padulović, Anika Đurđević.

Ženska štafeta 4 x 100 metara mješovito u kategoriji pionira u sastavu Lana Kovač, Tijana Hamović, Marija Kurtović, Bojana Popović.

Bronzane medalje osvojili su: Tijana Hamović u disciplini 50 metara delfin u kategoriji pionira, Helena Jovanović u disciplinama 100 metara slobodno, 400 metara slobodno, 1500 metara slobodno u kategoriji omladinaca i 1500 metara slobodno u apsolutnoj kategoriji, Uroš Ratković u disciplinama 100 i 200 metara prsno u kategoriji pionira, Elena Škoro u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno u kategoriji omladinaca, Bojana Popović u disicplini 200 metara prsno u kategoriji pionira, Nikola Bubalo u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji pionira.

Ženska štefate 4 x 200 metara slobodno u apsolutnoj kategoriji u sastavu Helena Jovanović, Irina Ćurić, Mek Dermot Nevena, Elena Škoro.

Muška štafeta 4 x 50 metara mješovito u kategoriji mlađih pionira u sastavu Vito Koprivica, Đorđe Grubač, Stefan Tasovac, Luka Berak.