Juče je na Gradskom bazenu u Mostaru održan 3. Međunarodni plivački miting „Orka Arena Kup“. Na ovome, već tradicionalnom, plivačkom takmičenju, na bazenu grada pored Neretve, učešće je uzelo 352 takmičara iz 18 klubova sa prostora BiH. Ovom takmičenju je na velikoj važnosti dato što je od strane Plivačkog saveza BiH i Svjetske plivačke federacije FINA uvršten u promociju FINA WORLD AQUATICS DAY.

kvs-leotar.jpg

Na ovogodišnjoj Orci, po propozicijama, plivalo se u pet straosnih kategorija.

Učešće na 3. „Orka Arena Kup“ je uzelo i deset plivača KVS „Leotar“. KVS „Leotar“ na mostarskom plivalištu predstavljali su:

Marija Ninković (2000), Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Nikola Deretić (1994), Uroš Kundačina (2000), Vuk Danojlić (2003), Stefan Grubač (2003), Damjan Korol (2003), Jovan Vukoje (2005) i Igor Kundačina (2008).

Plivači trebinjskog kluba, i sa „Orke“, kući su se vratili sa novim medaljama. KVS-aši su u Mostaru osvojili devet medalja od čega jednu zlatnu, tri srebrne i pet bronzanih.

Plivalište pored Neretve bilo je berićetno za Mariju Ninković koja se okitila sa pet medalja. Maša je osvojila srebrnu medalju na 50 m leđno dok se bronzanim medaljama okitila na 50 m prsno, 100 m prsno, 50 m delfin i 100 m delfin. Helena Lakić, u svojoj konkurenciji, izdominirala je na 100 m leđno, osvojivši zlatnu medalju uz ostvaren svoj najbolji rezultat, a na duplo kraćoj disciplini 50 m leđno osvojila je srebrnu medalju. Uroš Kundačina se okitio srebrom na 100 m prsno i bronzom na 50 m prsno, poslije dugog oporavka od povrede ramena, i u punoj snazi se vratio u takmičarski ritam sa svojim najboljim rezultatima u pomenutim dsciplinama. Ostali predstavnici KVS „Leotar“ u potpunosti su opravdali očekivanja u Mostaru, ostvarivši svoje lične rekorde, što potvrđuje podatak da su plivači KVS „Leotar“ po ukupnoj progresiji takmičra od 18 klubova nalaze na drugom mjestu sa napredkom od 110%.

Trenizi na Olimpijskom bazenu „Banje“ u našem gradu polako daju svoj rezultat na što ukazuje i rezultatski napredak naših plivača u Mostaru. U narednom periodu nastavljamo sa intezivnim treninzima kao i sa takmičenjima a prvo naredno je naš tradicionalni miting „Srđan i Maksim“ koji je po programu 20. i 21. Jula. – ističe Veljko Piljević, trener u KVS "Leotar".