U organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine od 09. do 11. Marta, na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu održano je Zimsko državno prvenstvo u plivanju.


Učešće je uzelo dvadeset pet klubova iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa 372 plivača, od čega je 216 u muškoj i 156 u ženskoj konkurenciji. Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ predstavljalo je sedam plivača : Miloš Ćeranić, Gojko Janković, Veljko Jovanović, Vuk Varaga, Stevan Zirojević, Helena Jovanović, Nevena Kurtović.
Na ovom prvenstvu posebno se istakla Nevena Kurtović koja je postala prvakinja Bosne i Hercegovine u disciplini 1500 metara slobodno.
U prvom dijelu prvenstva plivale su se kvalifikacije, a u finale koje se plivaju u popodnevnom dijelu kvalifikovali su se Veljko Jovanović u discipli 400 metara mješovito, Miloš Ćeranić u disciplini 400 metara mješovito i Stevan Zirojević u disciplini 50 metara prsno.
Plivači su posle učešća na republičkom prvenstvu koje se održavalo u Banjaluci, uzeli učešće na državnom prvenstvu i ostvarili sjajne rezultate, oborivši svoje lične rekorde. Ovo je bilo poslednje takmičenje u zimskoj sezoni, slijedi proljećna sezona u kojoj nas očekuje veliki broj nastupa na međunarodnim takmičenjima.
PVK LEOTAR