04FF278B-42E3-4553-88E4-03F5D68B62BB.jpeg
Počela je 24. sjednica Skupštine grada Trebinja.


Prijedlog odluke o usvajanju rebalansa gradskog budžeta, kojim se predviđa povećanje budžetskih sredstava od 5,83 odsto u odnosu na usvojeni budžet, naći će se na dnevnom redu današnje, 24. sjednice Skupštine grada Trebinja.

Ukupna planirana sredstva po rebalansu iznose 49 980 000 KM, a razmatraće se i plan utroška sredstava od koncesione naknade po rebalansu budžeta za ovu godinu.

Među 27 tačaka dnevnog reda su i izvještaji o izvršenju gradskog budžeta po završnom računu za 2023. godinu, utrošku sredstava budžetske rezerve, stanju duga i izdatim garancijama grada na dan 31. 12. 2023. te realizaciji plana utroška sredstava od koncesionih naknada za prošlu godinu.

Raspravljaće se i o godišnjem izvještaju o sprovođenju Strategije razvoja Grada Trebinja 2018-2027, programima zajedničke komunalne potrošnje i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica za ovu godinu i izvještaji o njihovoj realizaciji u prošloj godini, izvještajima o osnovnim pokazateljima finansijskog poslovanja privrede Grada Trebinja te realizaciji utroška sredstava prikupljenih na osnovu prihoda od posebnih vodnih naknada u prošloj godini.

Biće razmatran i izvještaj o realizaciji lokalnog ekološkog akcionog plana, izmjena odluke o bezbjednosti saobraćaja, kao i izvještaj o vjerskoj, nacionalnoj i etničkoj toleranciji u našem gradu u prošloj godini.

Više tačaka dnevnog reda odnosi se na izmjenu dijela regulacionih planova „Zasad polje“ i „Južni gradski izlaz“, a posljednja planirana tačka je Izbor i imenovanje.