Utakmicama prvog kola grupe „A“ večeras je na Stadionu malih sportova „Aleksandar Masleša“ počela 63. Olimpijada u malom fudbalu – „Jelen kup 2019“, u organizaciji JU „Trebinjesport“ i pokroviteljstvom Grada Trebinja.

olimpijada-2019b.jpg

Branioci trofeja, ekipa „Hrupjela“ deklasirala je „Stari grad“ rezultatom 14:2, dok je mnogo zanimljivije bilo u drugom susretu večeri u kojem su „Gorica“ i „Donje Police“ podijelili bodove.

Nakon neriješenih 2:2 u regularnom dijelu meča, Goričani su bili uspješniji u izvođenju penala rezultatom 4:2.

Sutra su na programu utakmice prvog kola u okviru grupe „B“ – od 20 časova sastaju se „Mokri dolovi“ i „Gučina“, a od 21:00 „Bregovi“ i „Tina –Stanica“.

Olimpijadu je u ime pokrovitelja takmičenja otvorio načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Milošević istakavši da je kvartovski turnir u malom fudbalu jedna od trebinjskih tradicija koja uspješno odolijeva vremenima i po kojoj je naš grad odavno prepoznatljiv.

„Sigurno je da će trebinjski majstori fudbala u danima koji slijede probuditi fudbalsku čaroliju i prikazati svoje umijeće kako su to radile mnoge generacije prije njih“, poručio je Milošević.

Ove godine na tradicionalnom kvartovskom takmičenju u malom fudbalu učestvuje 10 ekipa, podijeljenih u dvije grupe.

Nagradni fond isti je kao i prethodnih godina: pobjedniku će uz prelazni pehar Olimpijade pripasti i novčana nagrada od 3.000 KM, drugoplasiranoj ekipi 1.000 KM a trećoj 600 KM.

Pobjednik Olimpijade izboriće plasman u završni dio turnira „Jelen kup“ u Banjaluci.

Najbolje ekipe dobiće i medalje, a biće proglašeni i najbolji igrač, strijelac, golman i najperspektivniji igrač.