Dunja 3.jpg (1.21 MB)

Mališani iz Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ iz Trebinja danas su posjetili jedini dunjik u istočnoj Hercegovini, u Pridvorcima,  gdje su domaćinima pomogli u berbi.

Prema riječima Vesne Kojović, pedagoga u ovoj ustanovi, vaspitači i mališani rado su se odazvali pozivu domaćina.

„Mi se rado odazivamo ovakvim akcijama i zahvalila bih se ovoj vrijednoj porodici na pozivu jer mališani mnogo nauče u prirodi. Ovaj put u berbi učestvuju mališani iz naših objekata u Policama i Gorici“, istakla je ona.

Dunje.jpg (1.38 MB)

 Danilo Škero jedini je proizvođač rakije dunjevače u Hercegovini, ističe da je ovogodišnji rod dunje izuzetan.

„Zadovoljan sam današnjim učinkom djece, a ova godina po kvalitetu je najbolja do sada i nadam se da će rakija od biti odličnog kvaliteta. Ove godine dobio sam još jedno priznanje za kvalitet – „Zlatnu medalju“, na međunarodnom festivalu rakije, koji je polovinom ove godine održan u Sloveniji.Ovo je veliko priznanje za moju porodicu, selo i grad Trebinje“, rekao je Škero.

Dunja 4.jpg (1.28 MB)

Škero je i zlatnu medalju osvojio i prošle godine na petom Međunarodnom festivalu rakije u Pančevu za svoju rakiju od dunja.

Danilo Škero je hercegovački plantažni uzgajivač dunja, a rakiju od dunje pravi od 2007. godine.  Osim rakije, članovi porodice koji mu pomažu u poslu, dunju prerađuju u džemove, slatko, sokove i sir od dunja.

Dunja 5.jpg (1.02 MB)