U Nevesinju je počela helikopterska potraga za desetogodišnjim dječakom Vukašinom Samardžijom koji je nestao u četvrtak poslijepodne, potvrdio je Srni Nenad Ikonić iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

”Ima oko 300 ljudi na terenu, oko 120 pripadnika Gorske službe spašavanja. Uključen je Helikopterski servis Republike Srpske, radimo potragu iz vazduha, uključili smo dronove sa termalnim kamerama, potražne pse, uključeni su svi resursi”, kazao je Ikonić koji rukovodi akcijom.

On je naglasio da su uključeni svi resursi.

”Cijelu noć je rađena potraga. Sve je na terenu”, naveo je Ikonić.

Iz Civilne zaštite zamolili su mještane Bojišta da pregledaju štale i pomoćne objekte posebno u blizini dječakove kuće. Policijska stanica Nevesinje juče je zaprimila prijavu da je u četvrtak oko 15,30 časova, nestalo desetogodišnje dijete Vukašin Samardžija, nastanjen u mjestu Bojišta bb, opština Nevesinje.

Dječak je visok oko 130 cm, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u jakni plave boje sa bijelim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama. Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase šarplaninac.