Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
U Republici Srpskoj danas je počela isplata jednokratne novčane pomoći od po 100 KM mladima od 16 do 29 godina, a isplaćeno je 5,3 miliona KM, rečeno u Ministarstvu finansija Srpske.

Iz Ministarstva ističu da se do sada za ostvarivanje prava na ovu pomoć prijavilo 87.000 zainteresovanih u Srpskoj i Brčko distriktu.

- Ministarstvo finansija obavještava sve koji su aplikaciju popunili 5. jula, a nisu im isplaćena sredstva, da od sutra mogu provjeriti status podnesene prijave. Na portalu aplikacije će biti obavještenje o načinu prijave greške - navode iz ministarstva.

Prijave za isplatu jednokratne novčane pomoći od 100 KM traju do 25. jula.

Sredstva će biti isplaćivana sukcesivno, odmah po završetku provjere ličnih podataka u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Brčko distriktu.

- Odluka o isplati jednokratne pomoći za mlade samo je dio mjera koje je Vlada Republike Srpske planirala i koje se realizuju radi poboljšanja ukupnog standarda u Srpskoj - navode iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva je ranije saopšteno da jednokratnu novčanu pomoć ostvaruju mladi, koji na dan 1. jula ove godine imaju od 16 do 29 godina, odnosno rođeni su od 1. jula 1993. godine do 1. jula 2006. godine.