Direktor JP “Putevi RS” Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na dijelu zapadne obilaznice koja će spojiti put od Grada sunca sa magistralnim putem Trebinje- Dubrovnik.tb- obilaznica (1).jpg

U prvoj fazi grade se oko 3 kilometra dok je ukupna dužina obilaznice pet i po kilometara.tb- obilaznica (2).jpg

Imamo građevisnku dozvolu za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometra imamo obećanje od gradske uprave da će u narednih dvadesetak dana riješiti imovinsko- pravne odnose na ostatku dionice koja se gradi” rekao je Nešić.

Vrijednost radova je 3 miliona 268 000 maraka, a gradnju finansira preduzeće JP”Putevi” vlastitim sredstvima. Rok za završetak radova 36 mjeseci. Nešić je naglasio da će, ukoliko imovinsko- pravni odnosi budu riješeni ranije radovi biti ranije i okončani.

Na obilaznici je predviđena izgradnja dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju sa magistralnim putem prema Dubrovniku.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će gradska uprava riješiti imovinsko-pravne odnose. Poručio je i da će gradska uprava uraditi projektnu dokumentaciju za nastavak radova na drugom dijelu zapadne obilaznice koja će spajati Grad sunca sa putem prema Mostaru.

Osim spajanja ovog turističko-poslovnog kompleksa planiramo na ovom području poslovnu i slobodnu zonu.” naglasio je Ćurić.