Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje nizom aktivnosti obilježiće Nedjelju Crvenog krsta, koja je počela danas,a traje do 15. maja.


Marica Tomović, sekretar trebinjskog Crvenog krsta kaže da je ova sedmica prilika da CK pokaže uglavnom sve aktivnosti kojima se inače tokom godine bavi.


“Počinjemo predavanjima u osnovnim školama, koje će održati naši mladi volonteri, u toku sedmice imaćemo i malu olimpijadu, pokaznu vježbu iz Prve pomoći, “Lutka teatar” koji će ispričati kratku priču o CK i pokazaćemo je djeci u vrtićima. Uz sve to posjetićemo porodilište i darovati četiri paketa pomoći porodiljama, a biće organizovana i posjeta našim korisnicima. Naravno, posjetićemo i Dnevni centar za stare osobe”, objašnjava Tomović i najavljuje regionalno takmičenje iz Prve pomoći, koje će se održati 14. maja u Nevesinju, a na kojem će učastvovati ekipe Crvenog krsta iz istočne Hercegovine.


Ona je navela da će svih sedam dana, ukoliko vrijeme bude dozvoljavalo, na Trgu Slobode biti postavljen štand na kome zainteresovani mogu kupiti markice CK


RT