Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović obišli su danas započete radove na završnoj fazi rekonstrukcije magistralnog puta od Nikšića do Ilinog brda, prema Trebinju, u dužini od 6,3 kilometra.


"Ovaj projekat predstavlja posljednju dionicu rekonstrukcije i modernizacije magistralnog puta Nikšić-Ilino Brdo /prema Trebinju/ čime će se dati na korištenje učesnicima u saobraćaju cjelokupna dužina trase modernizovanog magistralnog puta u dužini od 34 kilometra koji povezuje Crnu Goru sa BiH", saopštila je Vlada Crne Gore.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 6.989.615 evra sa uračunatim PDV-om.

Abazović je istakao da je za Crnu Goru veoma važno da povezivanje sa drugim zemljama bude efikasnije i dodao da će ovakvih aktivnosti biti širom Crne Gore.

On je naglasio da ova rekonstrukcija podrazumijeva i bolju konekciju sa aerodromom u Nikšiću.

Abazović je rekao da je saradnja sa opštinom Nikšić na najvećem mogućem nivou i da je potrebno sačuvati dobru energiju kako bi se zajedno radovali svakom projektu u korist svih građana Crne Gore.

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević rekao je da je za dvije godine u toj opštini rekonstrusano 50 kilometara puteva, a da je danas započeta rekonstrukcija jedna od najznačajnijih za grad.

On je naglasio da je Nikšić u svim pravcima infrastrukturno dobro povezan, zahvaljujući svima koji su učestvovali u pripremi ovog projekta i navodeći važnost što tokom turističke sezone zbog ovih radova neće biti zastoja.