U Higijensko–epidemiološkoj službi Doma zdravlja Trebinje danas je počela vakcinacija protiv gripa, a ove godine dobili su 600 besplatnih doza za oslobođene kategorije stanovništva.


„Kao i prethodnih godina besplatne vakcine su stigle za pacijente koji su na hemodijalizi, one koji boluju od insulin-zavisne šećerne bolesti, koji su imali operacije na srcu, zatim pacijente koji su oboljeli od malignih bolesti, HIV pozitivne osobe i osobe sa AIDS-om, te djeca koja su oboljela od reumatske groznice sa promjenama na srcu i djeca oboljela od cistične fibroze, kao i osobe oboljele od mišićne distrofije i multiple skleroze, potom lica sa posebnim potrebama i zdravstveni radnici zaposleni na odjeljenjima intenzivne njege“, pojašnjava za Radio Trebinje Jelena Durić, epidemiolog u ovoj službi.
Ona dodaje da će i ostali sugrađani koji ne spadaju u oslobođene kategorije, ukoliko donesu vakcinu i utvrdi se da mogu da je prime, biti vakcinisani.
U trebinjskim apotekama nema u prodaji vakcina protiv gripa ali se, u posebnim slučajevima, mogu poručiti po cijeni od oko 14 maraka.
Radio Trebinje