B68F6643-DE54-4B8B-862C-BD7332080286.jpeg
Preduzeće „,Nugo holding" iz Trebinja počelo je aktivnosti na realizaciji investicionog projekta „Lajon hil vilidž“, nakon što je isplatilo kupoprodajnu cijenu na račun budžeta Republike Srpske.

Iz ovog preduzeća je saopšteno da su aktivnosti počele nakon potpisivanja ugovora o kupovini zemljišta na obroncima Leotara u katastarskoj opštini Gorica dva i isplaćene kupoprodajne cijene. U prvoj fazi sklopljeni su ugovori sa preduzećima iz Republike Srpske za projektovanje, konsultovanje i nadzor projektom predviđenih radova, a u toku su pregovori sa firmama koje će biti angažovane na izvođenju pripremnih i glavnih građevinskih radova.

„Kako naše preduzeće bude dobijalo zakonom predviđene dozvole i saglasnosti nadležnih republičkih i organa grada Trebinja, tako ćemo početi i sa konkretnim aktivnostima na terenu. Ukoliko se nastavi dosadašnji trend uspješne i brze komunikacije sa našim angažovanim lokalnim preduzećima – partnerima i nadležnim organima uprave, očekujemo početak pripremnih radova na lokalitetu Gorica 2 već početkom 2024. godine", istakli su iz „Nugo holdinga“. Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i direktor preduzeća „Nugo holding" Jovan Andrić u septembru su u Banjaluci potpisali ugovor o prodaji zemljišta za realizaciju investiciono projekta „Lajon hil vilidž“ koji će biti od posebnog značaja za ekonomski razvoj Trebinja, ali i cijele Republike.


Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić. Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske rekli su Srni da bi Trebinje u budućnosti trebalo da krasi svjetski turistički kompleks sa više od dvije hiljade stambenih jedinica, hotelima, restoranima, tržnim centrima, stomatološkim i medicinskim objektima. „Plan je da se gradi na zemljištu Gorica 2, i to u tri faze u periodu od sedam godina. Ovaj stambeno-poslovni objekat, osim što će obogatiti turističku ponuda Trebinja - doprinijeće i razvoju turizma Srpske.

Ovo je još jedan dokaz da su institucije Republike Srpske otvorene za realizaciju projekata u svim sektorima privrede", naveli su iz Ministarstva. Vlada Republike Srpske usvojila je na sjednici u avgustu odluku o utvrđivanju investicionog projekta „Lajon hil vilidž“ Trebinje, te prodaji zemljišta u svojini Republike Srpske radi njegove realizacije. Vlada Srpske ovlastila je ministra trgovine i turizma da zaključi ugov o prodaji nepokretnosti sa kupcem „Nugo holding".
Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica 2 Trebinje ukupne vrijednosti 964.870 KM. Kompanija „Nugo holding" iz Trebinja obratila se Vladi Republike Srpske radi realizacije direktne strane investicije „Lajon hil vilidž“, ukupne vrijednosti oko 300 miliona KM. „Nugo holding" posluje u sastavu kompanije „Brova holding“ iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja.