U bašti hotela "Platani" u Trebinju večeras je otvorena turistička i kulturno-zabavna manifestacija "Trebinjske zimske čarolije" u okviru koje će biti upriličeni različiti programi prilagođeni svim uzrastima.



Svi posjetioci će moći da uživaju i u degustacijama hercegovačkih delicija, prazničnih proslava na otvorenom, uz muzičke numere poznatih domaćih izvođača.
Otvarajući ovu manifestaciju, načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević rekao je da je grad Trebinje postao prepoznatljiva turistička destinacija i da će ova zimska manifestacija postati dio turističke ponude ovoga grada.
"Želimo da pratimo ono što se dešava u drugim evropskim gradovima i time dokazujemo da je Trebinje otvoren grad, spreman da prihvata nove izazove i da pripada porodici modernih evropskih destinacija. Grad Trebinje je opredijeljen da gradi budućnost koja podrazumijeva stalni rast i razvoj, pronalaženje novih ideja i rješenja, uvažavanje različitosti, te saradnju u svim oblastima", naveo je Milošević.

Prve večeri nastupili su kantautor Ranko Slijepčević i muzički duo Marija Ninković i Bobo Vučur.
Kućice, u kojima se nalazi bogata turističko-gastronomska ponuda, već su postavljene u Dučićevoj ulici.



Drugog dana manifestacije biće održani "Dani meda i domaćih proizvoda", a popodne će nastupiti i tamburaški orkestar iz Mostara.
U nedjelju, 24. decembra, nastupiće folklorni sastav iz Danilovgrada, a u cjelodnevnom programu biće postavljeni stolovi na kojima će članovi trebinjske "Slou fud" organizacije spremati autohtona jela Hercegovine, poput graha poljaka, varice, kotlića, prijesnaca, raštana.
Samostalni stručni saradnik Turističke organizacije Trebinje Žarko Vico rekao je da se ovakvim sadržajima obogaćuje turistička ponuda u zimskim mjesecima.
"Ova godina je pokazala velike pomake, jer smo imali i dobru podsezonu, a nadam se da će ovakvim manifestacijama Trebinje postati destinacija u koju će turisti dolaziti tokom cijele godine", rekao je Vico.
Manifestacija će se održavati vikendima do 14. januara 2018. godine, a organizatori su Grad Trebinje i gradska Turistička organizacija.
SRNA