Prvi dio 14. Dana malih stvari, interdisciplinarnog festivala koje se održava u Trebinju, otvoren je danas tribinom „Kult i kultura“ dinamika religijskog stvaralaštva.


Željko Milošević, direktor festivala kaže da je ove godine iz raznih razloga zamišljeno organizovanje Dana malih stvari iz dva dijela.

„Prvi dio je danas i sutra, a sastoji se iz četiri sadržaja. U saradnji sa Domom omladine iz Beograda festival je počeo ovom tribinom „Kult i kultura“, potom slijedi projekcija dva filma, dugometražnog i eksperimentalnog u Kulturnom centru, a u 21 čas u hotelu „Leotar“ je koncert benda „Mandej bluz““, kaže Milošević i za sutra od 20 časova u Pozorišnoj sali Kulturnog centra najavljuje diplomsku predstavu „Porodične priče“.

„To je predstava naše sugrađanke Milice Glogovac sa kojom će diplomirati na Akademiji scenskih umjetnosti u Beogradu. A vidjećemo u septembru ili početkom oktobra da održimo drugi dio festivala koji postoji već 14 godina i nadam se da ćemo istrajati u tome da ga održimo“, kaže Milošević.

RT