Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja Marko Rikalo i direktor Vodovoda Trebinje Spasoje Radović danas su ozvaničili početak radova na izgradnji novog cjevovoda za Dražensku goru, kojim će biti obezbijeđeno stabilno vodosnabdijevanje u naseljima Dražin Do, Mostaći i Zasad.


Izgradnju finansira Grad Trebinje, izvođač radova je „Konstruktor Inžinjering“ iz Bileće, a vrijednost ugovora je 344.000 KM bez PDV-a.
Prema riječima Marka Rikala, ovo je najvažniji projekat u ovoj godini za Grad Trebinje, nakon što su u prošloj godini uradili projektnu dokumentaciju i riješili imovinsko-pravne odnose, stvorili su se preduslovi za dobijanje građevinske godine.
„Velika je važnost ovog projekta jer samom izgradnjom Akva parka u Gradu sunca, prošle godine imali smo velikih problema u snabdijevanju vodom potrošača koji žive na području Dražin Dola, Mostaća i Zasada, jer je za vrijeme punjenja bazena pritisak bio veoma loš. Dogovor je sa izvođačem radova da se krene sa dvije napadne tačke, da bi se u roku od 90 dana završili radovi“, naveo je Rikalo.
On je dodao da će izgradnjom ovog cjevovoda Grad sunca i ova naselja imati stabilno snabdijevanje vodom, omogućiće se dalje širenje grada, a nova naselja predviđena Zoning planom „Novo Trebinje“ imaće uredno snabdijevanje vodom.
Spasoje Radović, direktor Vodovoda kaže da je ovo preduzeće nadzorni organ u ovom projektu, jer će kasnije održavati mrežu i pobrinuće se da radovi budu završeni kako treba i prije roka.
„U toku radova neće biti velikih problema u vodosnabdijevanju u ovim naseljima. Razgovarali smo sa predstavnicima Grada sunca da se u noćnim satima pune bazeni, kako ne bi mještani ostajali bez vode. Radovi bi trebali biti gotovi prije roka, za 45 dana i poslije toga više neće biti problema u vodosnabdijevanju u naseljima Dražin Dol, Mostaći i Zasadu“, naveo je Radović.
Ukupna dužina novog cjevovoda za Dražensku goru je 4,3 kilometra.
Radio Trebinje/foto HercegTV