Kruzni tok.jpg (794 KB)

Uklanjanjem semafora na raskrsnici kod Kamenog mosta jutros su u Trebinju počeli pripremni radovi za izgradnju kružnog toga.

„Nadamo se da će bezbjednost saobraćaja na ovoj veoma rizičnoj raskrsnici ubuduće biti mnogo bolja, a svi vozači i pješaci biti zadovoljniji“, rekao je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne djelatnosti Spasoje Radović.

Vrijednost projekta koji se finansira iz gradskog budžeta je oko 150 hiljada KM, bez PDV.

Radove će izvoditi „Hercegovina putevi“, a trebalo bi da budu završeni do početka ljetne turističke sezone.

„Trajanje radova će zavisiti od terena ispod postojećeg sloja asfalta. Očekujemo da će biti potrebno najviše 30 radnih dana da se završe glavni radovi“, kaže načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Radović je najavio da će, nakon izgradnje ovog kružnog toka, početi izgradnja kružnog toga na raskrnici prema trebinjskoj kapeli.

On je dodao da očekuju da će asfaltiranjem nove ulice u Zasad polju, kao i nastavkom izgradnje ulice ispod zgrade Srednjoškolskog centra, biti rasterećena i veoma opasna raskrsnica u centru grada, kod bivše zgrade Orkužnog suda.

Iz gradskog odjeljenja za stambeno-komunalne djelatnosti su pozvali sve vozače koji prolaze rasksnicom kod Kamenog mosta da budu oprezni, jer saobraćaj za sada , radi izgradnje kružnog toga, neće biti zaustavljan.

Kruzni tok 2.jpg (936 KB)