Balkansko prvenstvo u biatlonu na Nordijskom ski-centru "Dvorišta" na Jahorini okupilo je 100 takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji iz šest zemalja.

Šef takmičenja "Balkan kup" Tomislav Lopatić izjavio je da se takmičenje održava u disciplinama individual i sprint, te da je tehnički organizator Smučarski klub "Romanija" dobro pripremio i doveo takmičenje do zavidnog nivoa.

"Malo je loše vrijeme, ali to nije neuobičajeno za `Dvorišta` i biatlon. Takmičenje protiče u najboljem redu", rekao je Lopatić novinarima.

Predsjednik Smučarskog saveza Republike Srpske Damjan Škipina čestitao je tehničkom organizatoru za dobru pripremu i staze, ističući da su uslovi korektni, te da se takmičenje nastavlja i sutra.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da Sarajevsko-romanijska regija, posebno Pale, postižu sve bolje rezultate u oblasti nordijskog skijanja - biatlona.

Jugović je naveo da je ovo tradicionalno takmičenje i da lokalna zajednica ne sumnja u sposobnosti tehničkog organizatora, Smučarskog kluba "Romanija", koji su doveli takmičare iz šest zemalja.

"Trudićemo se da nađemo određena sredstva i asfaltiramo stazu na Dvorištima kako bi biatlonci mogli i ljeti trenirati", istakao je Jugović.

Učesnici takmičenja zahvalili su svima za dobru organizaciju Balkanskog prvenstva u biatlonu, s obzirom da su, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, staze dobro pripremljene.

Takmičenje se održava prema zvaničnom kalendaru Međunarodnog biatlon saveza i uz podršku tog saveza, kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, grada Istočno Sarajevo i opštine Pale.

Organizator je Ski-savez BiH, a tehnički organizator Smučarski klub "Romanija" sa Pala.

Takmičenje će biti održano i sutra od 9.30 do 14.00 časova.