U trebinjskom naselju Gorica počelo je uređenje prostora oko zgrade namijenjene za boračke porodice, za šta je iz budžeta grada izdvojeno oko 40.000 KM, potvrdio je Srni zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.
Ćurić je istakao da će biti riješen problem prilaza zgradi, ali i izgrađena nova parking-mjesta, čime će stanarima biti obezbijeđeni bolji uslovi, s obzirom na to da u zgradi žive i ratni vojni invalidi.


"Mjesna zajednica Gorica delegirala je ovaj problem kao prioritet. Sredstva su obezbijeđena, a radovi će biti završeni u narednom periodu", naveo je Ćurić, koji je kao kandidat SNSD-a na jučerašnjim izborima za gradonačelnika Trebinja osvojio najviše glasova.


On je istakao da je ovim još jednom dokazano da za gradsku upravu kampanja ne traje 15, već 365 dana.

"Iako su izbori završeni juče, to je za nas u gradskoj upravi bila samo formalnost jer nema stajanja, idu lijepi dani i biće intenzivirana izgradnja u Trebinju", dodao je Ćurić.


Stanari su zahvalili gradskim vlastima jer će dobiti adekvatan prilaz svojim stanovima.


Ključevi stanova u zgradi za boračke kategorije uručeni su 2016. godine. U njoj se nalazi 11 stambenih jedinica.


Vlada Republike Srpske izdvojila je za izgradnju ove zgrade 387.000 KM, dok je grad Trebinje obezbijedio zemljište, projektnu dokumentaciju i infrastrukturne priključke.


Izvor: Srna