Uručivanjem priznanja glumcima Svetlani Bojković i Metu Jovanovskom sinoć je u trebinjskom Domu mladih počeo šesti Festival mediteranskog i evropskog filma, na kome će publika do nedjelje, 12. avgusta, moći da pogleda 26 ostvarenja iz 12 zemalja.



Glumica Svetlana Bojković rekla je da je izuzetno srećna što je u Trebinju dobila nagradu koja nosi ime "Zlatni platan", jer je platan simbol tog grada.
"Ovo je pokazalo da su kolege iz moje branše prepoznale moj rad, a svako prizananje nama glumcima znači da ono što smo radili ili radimo ima smisla", rekla je ona.
Glumac Meto Jovanovski rekao je da je srećan što ovakav festival postoji, jer su festivali spona različitih kultura, gdje se umjetnici nadopunjuju, pošto gluma i umjetnost ne poznaju prepreke, ni granice.

Festival je otvorio načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Trebinja Zoran Milošević, koji je naveo da Gradska uprava sa zadovoljstvom podržava ovakvu manifestaciju, koja opravdava epitet Trebinja kao grada kulture prepoznatljivog i u regionu.
Umjetnički direktor ovog festivala Peđa Milojević najavio je da se radi novi projekat "Trebinjska filmska cesta", koji će donijeti dobit za ovaj grad, ne samo u kulturnom, nego i u ekonomskom smislu.
Festival mediteranskog i evropskog filma organizuju Tangram centar iz Beograda, Alpe Adria kulturna mreža i Kulturni centar Trebinje, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te uz podršku Uprave za dijasporu Republike Srbije.
Srna