I ove godine Trebinje je domaćin 2. po redu međunarodnog festivala klasične muzike „Music and More Summerfest“, čiji je pokrovitelj Grad Trebinje.Festival-klasicna muzika.jpg

Festival i ove godine nudi intenzivan dvanaestodnevni umjetnički program, tokom kojeg će se polaznici iz različitih krajeva svijeta usavršavati kroz individualne časove, master klasove, predavanja i prezentacije svjetski priznatih instrumentalista i pedagoga.

Učesnici festivala pokloniće Trebinju niz koncerata: izvodiće muzička djela, solo i u kamernim i gudačkim orkestima, na više lokacija – na gradskom trgu, u amfiteatru na Crkvini, pozorištu Kulturnog centra i galeriji Muzeja Hercegovine, a van Trebinja i u crkvi Svetog Blagovještenja u Dubrovniku.

Biće priređeno i gala donatorsko veče, 5. avgusta u Vili Lastva, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupovinu koncertnog klavira, prvog kojim bi Trebinje raspolagalo za potrebe muzičkih programa.

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala su plesači i koreografi grupe „Artist plus“ iz SAD, koji će vizuelno oživjeti neke od javnih muzičkih izvođenja, te slikar Majkl Prajs koji će u okviru festivala održati prezentaciju o savremenoj primjeni prirodnih i mineralnih boja renesansne umjetnosti.

Danas u podne na gradskom trgu biće priređen matine – Mozart and more!, a u sutra veče, u amfiteatru na Crkvini, od 20:30, na programu je gala koncert solista i orekstra sa plesačima.

Program festivala možete pogledati na službenoj veb stranici „Music and More Summerfest“.