Novak Đoković (foto: EPA-EFE / ALI HAIDER) -
Počeo je Masters u Monte Karlu. Dušan Lajović sinoć je savladao Filipa Krajinovića i plasirao se u drugo kolo turnira. Od drugog kola u Monte Karlu startuje i Novak Đoković.

Novak Đoković vraća se tenisu. U ovoj godini odigrao je samo tri meča, prije svega zbog svog vakcinacionog statusa, i ovo je praktično početak sezone za Đokovića. Svjestan je toga i srpski teniser koji kaže da mu je drago da se to baš dešava u Kneževini.

- Veoma sam zadovoljan što sam ovdje u Monaku. Ovo je moj dom više od deset godina. Radovao sam se ovom trenutku, da učestvujem ovdje. Ovo je najbolje mjesto da se vratim i nastavim sezonu - naveo je Đoković.

On je Masters u Monte Karlu osvajao dva puta, 2013. i 2015.godine. Kakva su očekivanja ove godine i da li je u podsvijesti i Rolan Garos.

- Trudim se da ne stavljam prevelika očekivanja na sebe, iako želim da igram najboljim tenis. Odigrao sam samo tri meča ove godine. Trebaće mi sigurno određeno vrijeme da uđem u ritam, nadam se što prije. Kao i uvijek, ići ću korak po korak i pokušati da sve ove mečeve iskoristim da se što bolje pripremim za Rolan Garos - jasan je najbolji teniser svijeta.

Iza njega su teški mjeseci, najteži u profesionalnom životu. Uprkos svemu, i dalje je broj 1 svjetskog tenisa.

Danas je započeo 365. sedmicu na vrhu ATP liste i to je samo 12 sedmica manje od rekorda koji drži Štefi Graf.

- Naravno da sam veoma zadovoljan i srećan zbog toga, iako nisam očekivao da ću biti broj 1, bez igranja tenisa. Pretpostavljam da sam imao i sreće i zahvalan sam na tome jer biti broj 1 je najveće dostignuće koje možete da imate u našem sportu. Pokušaću da zadržim tu poziciju koliko god je to duže moguće - ističe Đoković.

Osvajač 20 Grend slem titula u karijeri, u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu igraće protiv Španca Alehandra Davidoviča Fokine kojeg je pobijedio u dosadašnja dva međusobna duela.

Njihov meč na programu je sutra.