20230923_124147.jpg (444 KB)

U Trebinju je danas počeo treći po redu rukometni „Kup Trebinja 2023“, koji je okupio osam ekipa mladih rukometaša, rođenih 2008. godine i mlađih, u organizaciji Rukometnog kluba „Leotar“.

Na turniru u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ učestvuju rukometni klubovi „Velež“ i „Zrinjski“ iz Mostara, „Zabjelo“ iz Podgorice, „Partizan“ iz Tivta, nikšićka „Sutjeska“, „Lovćen“ sa Cetinja, „Sloga“ iz Gornjeg Vakufa i domaći „Leotar“.

Predsjednik Skupštine Rukometnog saveza RS i Skupštine Rukometnog kluba „Leotar“ Zoran Milošević izrazio je dobrodošlicu sportskim prijateljima regiona, navodeći da je trajno opredjeljenje kluba da stvara mostove prijateljstva.

„Dobrodošli u Trebinje, koje je zahvaljući rezultatima Rukometneg kluba 'Leotar' u posljednjih pet godina, sve više i grad rukometa. Sportisti su najbolji ambasadori svojih gradova i zemalja, tako da mi sve klubove koji dođu u naš grad dočekujemo ne kao protivnike već kao sportske rivale i velike prijatelje. Ostvarili smo izuzetnu saradnju sa svim klubovima iz BiH i regiona i tako ćemo i nastaviti“, rekao je Milošević, poželjevši rukometašima da ih zaobiđu sportske povrede i da postignu što bolje rezultate.

20230923_124538.jpg (358 KB)

Turnir je svečano otvorila Slađana Skočajić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, koja je svim ekipama poželjela svaku sportsku sreću.

„Neka za sve vas ovo bude uspješan dan, uz želju da vam naš grad ostane u srcu“, istakla je Skočajić.

Prema programu turnira, danas se, do 20 časova, igraju utakmice po grupama. U grupi „A“ takmiče se „Leotar“, „Zrinjski“,“Zabjelo“ i „Partizan“ dok će u grupi „B“ svoje umijeće pokazati „Velež“, „Sutjeska“, „Lovćen“ i „Sloga“.

Utakmice za plasman igraju se sutra, od 9 časova, dok je finale zakazano za 18 časova, nakon čega slijedi dodjela medalja najboljim i svečano zatvaranje turnira.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

20230923_124225.jpg (403 KB)