Početak urbanog pčelarstva: U Trebinju zasađeno medonosno drvo

IMG_20220326_101723.jpg (230 KB)

Simboličnom sadnjom evodije – medonosnog drveta danas je u Trebinju počela sa radom Sekcija „Urbano pčelarstvo“, koja će djelovati u okviru Udruženja pčelara „Leotar“ Trebinje. Ovom akcijom je najavljena nova ekološka priča, a članovi secije su se odazvali pozivu kolega iz Slovenije, koji su pozvali pčelare širom Evrope da danas u svakom gradu posade medonosno bilje.

„Tako da su naša djeca izgradila most između Trebinja i drugih gradova Evrope, koji danas sade medonosno bilje. Nadamo se da će akcija postati tradicionalna i da će u narednom periodu okupiti i druga udruženja, kako bi posadili što više medonosnog bilja. Danas su najbitnija djeca iz sve tri trebinjske osnovne škole, koji su zajedno posadil evodiju“, kazao je Duško Miljanović, član sekcije „Urbano pčelarstvo“.

On je zahvalio preduzeću „Komunalno“ Trebinje, Centru za gazdovanjem kršom i trebinjskim osnovnim školama na uspješnoj akciji.

IMG_20220326_102118.jpg (245 KB)

Neđo Vulić iz Udruženja pčelara „Leotar“ Trebinje kazao je da je ovo udruženje bogatije za još jednu sekciju, čiji će zadatak biti razvoj urbanog pčelarstva u Trebinju, po ugledu na druge evropske gradove.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×