Srn2023-5-27_855546_0.jpg (634 KB)

U Trebinju će danas početi 8. međunarodna umjetnička kolonija "Kolo" koja će ove godine okupiti 17 umjetnika iz Srbije, Crne Gore, BiH i Velike Britanije.

Umjetnička kolonija će početi otvaranjem izložbe mozaika Ljiljane Rivić pod nazivom "Između mora i neba" u galeriji Kulturnog centra Trebinje, najavljeno je iz te ustanove kulture i navedeno da se mozaici Ravićeve mogu viđeti u mnogim sakralnim objektima Srbije i Crne Gore.

Rivićeva je rođena 1976. godine u Beogradu, diplomirala je na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konservaciju 2005. godine, gdje je završila i master studije.

Do sada je imala više samostalnih izložbi, a učestvovala je i na brojnim kolektivnim. Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije od 2009. godine.

U okviru Međunarodne umjetničke kolonije "Kolo" u ponedjeljak, 29. maja, u 19.00 časova na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju biće održana i humanitarna izložba i aukcija slika, a sav prihod od prodaje namijenjen je djeci iz socijalno ugroženih porodica u tom gradu.

Umjetnička kolonija biće zatvorena izložbom radova nastalih na koloniji, koja će biti održana u galeriji Kulturnog centra Trebinje u srijedu, 31. maja, u 20.00 časova.

Međunarodnu koloniju "Kolo" organizuje Udruženje umjetnika te kolonije, pod pokroviteljstvom grada Trebinja.