Olimpijski bazen “Banje” u Trebinju u potpunosti je spreman za početak rada i otvaranje sezone kupanja, koja je predviđena za danas, uz obezbijeđene preporučene mjere fizičke distance koje važe na otvorenim kupalištima, rekao je direktor Javne ustanove “Bazeni” u Trebinju Zoran Čučković.

Otvaranje je predviđeno za 11 sati, a cijena karata za odrasle je dvije, a za djecu jednu KM.

Čučković je istakao da je u potpunosti preuređen plato za goste, u skladu s preporučenim mjerama zaštite zbog epidemije virusa korona.

– Nove su nadstrešnice za majku i malu djecu blizu malog bazena, tribine su potpuno nove, dezinfikovane, ofarbane i pripremljene za sezonu. Plato gdje su nove drvene ležaljke je potpuno nov, s novom nadstrešnicom i s velikom nadstrešnicom za hladovinu – rekao je Čučković i dodao da je ulaz u bazen u potpunosti renoviran, kao i krov na toaletima.

– Ulaziće se na ulaz kao i ranije, a poslije podne, nakon 17.30, izlaziće se na južnoj strani – objasnio je Čučković.

Ističe da je za osobe s invaliditetom osposobljen lift i urađena nova svlačionica.

– Od sadržaja na bazenu postoji noćno kupanje, vaterpolo škola, škola plivanja i rekreativno plivanje – rekao je Čućković.

On je naveo da će vaterpolo škola na Olimpijskom bazenu “Banje” početi s radom 1. jula, a datum početka noćnog kupanja biće naknadno poznat.