1. Vlada rs.jpg

Pregovori o povećanju plate budžetskim korisnicima počinju već idućih dana, jer je ispunjen i posljednji uslov za to, odnosno Vlada Srpske je odredila svoje predstavnike u radnu grupu koji će je predstavljati.

Predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić rekao je da je informisan da je na posljednjoj sjednici Vlade u radnu grupu za pregovore o povećanju plata budžetskim korisnicima imenovan i predstavnik kabineta premijera Srpske Radovana Viškovića.

- To je Dalibor Tomaš. Dakle, time je kompletirana radna grupa za pregovore. Ta procedura je završena tako da očekujemo da će u kratkom roku oni početi s radom - rekao je “Glasu Srpske” Marić.

Podsjetio je da su pored predstavnika iz kabineta Viškovića, u radnoj grupi i predstavnici ministarstava te sindikata koji su potpisali sporazum s Vladom Srpske o povećanju plate budžetskim korisnicima.

- To je konačno završeno. Radna grupa će se sastati i uraditi analizu kako bismo vidjeli gdje smo i šta smo - naveo je Marić.

On je podsjetio da je sporazumom, koji su potpisali još polovinom prošle godine, definisano da će nakon prvog kvartala 2023. godine radna grupa analizirati i pripremiti prijedlog za povećanje plata.