821db114-a11a-4ea7-8eea-d85cba2c96d1mnbzzzzuiu.jpg (214 KB)

Na deponiji "Obodina" iznad Trebinja ponovo je došlo do požara, a radnici preduzeća "Komunalno" i pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke službe uspjeli su da stave pod kontrolu vatru na površinskom dijelu ali i dalje ima dim iz unutrašnjosti deponije.

Direktor trebinjskog preduzeća "Komunalno" Milan Mandrapa kaže da je požar izbio tokom noći, oko 3 sata, i potpomognut jakim udarima istočnog vjetra oteo se kontroli.

„Odmah po izbijanju požara obavijestili smo vatrogasce, na deponiju smo uputili dodatne radnike i cisterne sa vodom. Požar je stavljen pod kontrolu i usmjeren na onaj dio deponije gdje imamo najmanje naslage otpada. Trenutno nema otvorenog plamena, prisutna je izvjesna količina dima, a buldožeri nanose na požarište zemlju i pijesak i tako prekinemo dovod kiseonika u dubinu sloja, do vatre. Ubjeđen sam da ćemo danas, najkasnije sutra ugasiti požar“, naveo je Mandrapa.

On je zamolio sve građane Trebinja da ne odlažu žar u kontejnere, jer je to uzrok novog požara na deponiji "Obodina".

"U toku je izrada projekta sanacije i proširenja deponije 'Obodina'. To je za nas prioritet broj jedan i imamo podršku nadležnih institucija da se po tom projektu krene u realizaciju", naveo je Mandrapa.

Projekat se odnosi na sanaciju postojeće i otvaranje nove deponije i očekuje se da će uskoro projekat biti završen.

Završetkom ovog posla problem deponije u Trebinju bio bi riješen za narednih 25 godina.