Slavlje nakon pobjede opozicije na izborima (foto: Savo Prelević) -
Iz koalicija "Za budućnost Crne Gore" i "Mir je naša nacija" pozvali su građane da pobjedu opozicije ne slave na ulicama već u kućama.

- Zbog provjerenih informacija da znatan broj plaćenih provokatora pokušava da izazove incidente i nemile događaje, kako u Podgorici, tako i u drugim gradovima Crne Gore, pozivamo građane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje - poručio je lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić.

On je naglasio da se ne smije dozvoliti bilo kakav izgovor odlazećem režimu da opovrgne neporecive rezultate izbora i volju naroda.

Iz koalicije "Mir je naša nacija" pozvali su građane da pobjedu slave dostojanstveno u svojim domaćinstvima i poručili da podjele i tenzije odgovaraju samo provokatorima iz Demokratske partije socijalista.

- Pozivamo i sve političke subjekte da svoje pristalice pozovu na uzdržanost, da ne bi umanjivali značaj istorijskih promjena - istakli su iz te koalicije.

Oni su naveli da "Udba po zadatku ubacuje provokatore koji izazivaju međunacionalne tenzije".

- Samo mirno i pomiriteljski, viteška Crna Goro - poručuju iz koalicije "Mir je naša nacija".

U Crnoj Gori su u nedjelju održani parlamentarni izbori i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

Crnogorska Državna izborna komisija objavila je rezultate parlamentarnih izbora na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova birača, prema kojima je DPS osvojio 35,06 odsto, odnosno 143.548 glasova, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,55 odsto ili 133.267.

Koalicija "Mir je naša nacija" osvojila je 12,53 odsto ili 51.297 glasova birača, "Crno na bijelo" 5,53 ili 22.649, a Socijaldemokrate 4,10 ili 16.769 glasova.