Skup u Podgorici - Foto: RTRS
Na Trgu nezavisnosti u centru Podgorice počeo je skup pristalica Mila Đukanovića i njegovog DPS-a, koji je poražen na nedavnim parlamentarnim izborima.

Učesnici nose crnogorske zastave, a mogu se vidjeti i zelene takozvane kmitske zastave, Komitskog pokreta iz 1918. koji se tada protivio da se Crna Gora priključi Srbiji.

Uoči početka skupa pjevale su se stare crnogorske pjesme, palile baklje i pucala pirotehnika, a pojedinci su uzvikivali "Srbija i Crna Gora ne, nema zbora" i "Daj Tompsona", prenose crnogorski mediji.

I dalje se zvanično ne zna ko je organizovao niti ko "preuzima odgovornost" za večerašnji skup. Prema isanju medija, policija nije saopštila ni da li je skup odobren i ko ga je prijavio.

Inače, u Crnoj Gori je zbog pandemije virusa korona na snazi zabrana okupljanja više od 100 ljudi na otvorenom.

Opozicija je ranije upozorila da bi na skupu moglo biti insceniranih incidenata, da će doći do nerada i ugrožavanja bezbjednosti građana, te prebacivanja odgovornosti na njih.

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića oglasila se juče saopštenjem navodeći da ovaj skup nosi velike zdravstvene i bezbjednosne rizike, s obzirom na to da se očekuje namjerno izazivanje nereda i nasilja.