IMG-99123c659335a6d86bd3f6aeb230a84e-V.jpg (274 KB)

Narodna kuhinja koja djeluje pri Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj podijelila je tokom vaskršnjih praznika oko 4.000 vaskršnjih jaja i obroke za oko 90 korisnika ove kuhinje, te su se potrudili da za najveći hrišćanski praznik svi osjete radost Vaskrsa i da niko ne bude gladan, izjavio je Srni kuvar Gojko Bokić.

Bokić, koji osam godina radi u Narodnoj kuhinji, rekao je da je veliki blagoslov raditi tu, spremati obroke za socijalno ugrožene, ali i za brojne druge ljude koji su u prolazu.

"Ko god dođe u Narodnu kuhinju - dobije hranu. Trudimo se da niko ne ostane gladan. Korisnici su zadovoljni, dobiju kvalitetnu hranu i obroke. Tokom posta spremali smo posnu hranu za korisnike", rekao je Bokić.

On je podsjetio da Narodna kuhinja u Trebinju postoji od 2003. godine, a otvorilo ju je Kolo srpskih sestara, Centar za socijalni rad i Crveni krst u saradnji sa gradom Trebinjem.

Bokić je rekao da se Narodna kuhinja finansira iz gradskog budžeta, ali i iz brojnih donacija.

"Postoji veliki broj donatora koji žele da ostanu anonimni, pomažu rad kuhinje, i finansijski i namirnicama", rekao je Bokić.

On je napomenuo da se za one korisnike koji su pokretni hrana izdaje na šalteru kuhinje, a onima koji ne mogu da dođu zaposlenici Narodne kuhinje raznose hranu u užem dijelu grada, dok aktivisti Crvenog krsta i zaposleni u Centru za socijalni rad dostavnim vozilima vrše podjelu na periferiji.

Prema njegovim riječima, Narodna kuhinja je radila i tokom epidemije virusa korona kada su korisnicima dostavljali hranu i lijekove i bili su na usluzi 24 časa, te istakao da, osim obroka, korisnicima mnogo znači i topla ljudska riječ i razgovor.

"Ljudi su zahvalni, često se potrude da nas počaste kada dođemo u njihov dom, nekada je to jedna jabuka ili banana. Velika je čast to i za nas, jer znamo da su dali sve što imaju", rekao je Bokić.