Nabavka traktora novo je kapitalno ulaganje Agrarnog fonda grada Trebinja. Riječ je o kompletno opremljenom traktoru sa dvanaest priključaka, koji će već krajem ovog mjeseca biti na raspolaganju trebinjskim poljoprivrednicima.


Kako je pojasnio direktor Agraranog fonda Veselin Dutina, traktor će raspolagati osnovnim i dopunskim priključcima – traktorskom frezom, kosačicom, plugovima, rolo balirkom.
„Sredstva u iznosu od 149. 000 KM bez PDV-a je obezbijedio Agrarni fond i grad Trebinje . Tender se zatvara za 10 dana, a trenutno se radi na izradi Pravilnika o korištenju, a prvih godinu dana upotreba mašine će biti potpuno besplatna“, istakao je Dutina.
Agrarni fond Grada Trebinja uputio je i javni poziv zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima da se prijave na poziv za dodjelu rasada povrća – paradajza i paprike namijenjenog za podršku poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Trebinja za ovu godinu. Poziv je otvoren do 13. aprila. Rasad će se, poručuju iz Agrarnog fonda, dijeliti besplatno.
Radio Trebinje