U okviru projekta „Podrška preduzetništvu žena“ u vrijednosti od 60 hiljada maraka, danas je u  Trebinju održana prva proširena sjednica Savjeta za žensko preduzetništvo Područne privredne komore Trebinje.Trebinje.jpg

Dragana Kokot, direktor Sektora za ekonomsko-pravne poslove u Privrednoj komori RS, koja je i vodeći partner projekta, ističe da je davalac granta  razvojna agencija EDA Banja Luka a finansira ga švedska SIDA.

„Cilj projekta je promovisanje ženskog preduzetništva u RS, podizanje svjesti o većem angažovanju žena u poslovnom sektoru“, kaže Kokot i navodi da postoje sjajni primjeri žena preduzetnica koje posluju u raznim sektorima.

Kako ističe novac od ovog projekta će se dijeliti na tri linije.

„Prva je promocija pristupa finansijama iz različitih sredstava, druga je promocija umnožavanja i povezivanje žena na međunarodnom nivou a treća je logistički dio projekta u smislu organizacije“, zaključuje ona.

Predsjednik Savjeta za žensko preduzetništvo Trebinje Milica Anđelić kaže da žene nemaju ista prava kao muškarci u praksi.

„Zbog toga je važno održavati ovakve sastanke i učestvovati u projektima da bi se izborila za pravu poziciju u poslovnom svijetu“, kaže ona.

Na današnjem sastanku učestvovale su žene-preduzetnici iz naše regije, predstavnici komore RS i Ministarstva privrede i preduzetništva u Vladi RS.