Udruzenje.jpg (522 KB)

Bračni par Samira i Samir Ćerimagić iz Donjeg Čičeva ponudili su saradnju, odnosno podršku Udruženju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“, koja će omogućiti članovima udruženja da koriste imanje ove porodice.

Samir Ćerimagić ističe da je spontano došao na ideju da svoje kuću i okolni prostor ustupi članovima udruženja za sportsko-rekreativne aktivnosti.

„Na našem imanju napravili smo bazen i igraonicu gdje sve generacije mogu da uživaju u prirodi, zelenilu, druženju. Moja supruga pravi domaće sokove od voća i povrća iz naše bašte. Za djecu ima dovoljno zanimljivih sadržaja za igru, a na ovom prostoru mogu se organizovati i dječiji rođendani“, naveo je Ćerimagić.

Dijana Ilišković, fizioterapeut u Udruženju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“ izrazila je zahvalnost bračnom paru Ćerimagić što su omogućili organizovanje zanimljivih druženja, jer njihovim korisnicima mnogo znači kada izađu iz prostorija centra, da borave u prirodi uz mnogo ovakvih aktivnosti.

„Naši članovi se bolje osjećaju kada promjene okruženje, zato smo mnogo srećni što nam se ukazala ova prilika i, ako nas vrijeme posluži, planirane su razne sportske i rekreativne aktivnosti. Svima će biti zanimljivo da ovdje provodimo vrijeme“, istakla je Ilišković.

Planirano je da članovi Udruženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“ koriste ustupljeni prostor svakog ponedjeljka, od 10 do 13:30 časova, sve dok im vremenske prilike dozvole.

Udruzenje 1.jpg (603 KB)