Poginulo četvoro u toku snimanja svatova
BREZOJEVICA - Crna Gora je zanijemila nakon vijesti o tragediji u mjestu Brezojevica, na izlazu iz Plava, na lokalitetu Ekonomija, kada su u direktnom sudaru dva automobila poginule četiri osobe iz Plava.

"U Urgentni centar nakon nesreće dopremljena su tijela dvije osobe, muškarca i žene. Pokušana je reanimacija, ali, sve je bilo uzalud" rekli su ubrzo poslije nesreće iz Kliničko bolničkog centra Berane.

Iako su se nekoliko sati ljekari Kliničko-bolničkog centra u Beranama borili da ga spasu, teško povređeni snimatelj RTV "Glas Plava" Mirza M. podlegao je povredama. Tako se tragilčni bilans kobne nesreće popeo na četiri žrtve. Jedinac u roditelja, mladi Nero C., omiljeni momak iz čaršije, preminuo je u Domu zdravlja u Plavu.

Muškarac i žena čija reanimacija nije uspelja su mladi bračni par - Mersin H. i njegova supruga Eldina.

Tako su se obistinila strahovanja ljekara u Beranama da bi crni bilans nesreće koja je snašla maleni Plav i nekoliko porodica u njemu mogao da bude još tragičniji!

Inače, saobraćajna nesreća se dogodila oko 19.35 sati, kada je došlo do direktnog sudara dva automobila, po svoj prilici zbog brze vožnje i preticanja. O cijelom događaju postoji više verzija, ali se pouzdano zna, a o tome govore i smrskani automobili, da su se dva automobila doslovno ''zakucala'' jedan u drugog.

"Tragediji je prethodila svadba u Rožajama, koju je Mirza snimao. Kada su svatovi krenuli prema Plavu i došli do Brezojevicama nadomak grada, dok je snimao kolonu svatova došlo je do direktnog sudara" priča sagovornik "Novosti", koji tvrdi da su nakon stravičnog praska automobili poletjeli u vazduh, a da je jedno vozilo doslovno proletjelo kraj njih.

U njemu je povređen vozač star oko 60 godina, koji je imao sreću da preživi tragediju od koje je zanijemila cijela Crna Gora.

Na putu Andrijevica-Plav-Gusinje, saobraćaj je bio u prekidu nekoliko sati. O uzrocima tragedije, uskoro će se izjasniti vještaci saobraćajne struke.

"Bilo je jezivo večeras u Plavu. Odjekivale su sirene, svijetlele su rotacije policijskih i ambulantnih vozila. Pometnja na sve strane. Muka jedna. Bili su dobra djeca", kaže jedan vremešni Plavljanin.

Jezivo je bilo i u Beranama dok su pod rotacijama velikom brzinom transportovani stradali mladi ljudi u Klinički centar, gdje su čekale spremne hirurške ekipe i ljekari raznih specijalnosti, prenose "Novosti".