bojana -ada.jpg

Sloboda u svemu to jeste nešto ka čemu stremi ljudski rod. Međutim, da li je baš neograničena sloboda u svakoj sferi, bez imalo granice nešto što želimo svojim potomcima. Makar na našim prostorima još se čuva tradicija, porodica koja nam je stub svega. Da bismo ostali na tom putu granice u određenim sferama ipak su potrebne.

Tekst autora Deana Savičića dodiruje ovu temu. Iz njegovog ugla je priča o Adi Bojani čarobnoj pjeskovitoj plaži koja "krije" i drugo lice. Prenosimo tekst u cjelosti.

"Gledamo grupu čeških turista koji onako goli komšijski pričaju, i vidimo naš cilj koji se nazire u daljini između mora i peska.

Našli smo se na Adi Bojani, ostrvu u obliku srca. Ušće reke Bojane u Jadransko more, tako je blizu, a opet i tako daleko.

Do njega morate da prođete kroz nudističku plažu, a kad dođete ovde pravila su vrlo jasna... ako ćete na onu plažu gore - gaće moraju dole. Ako tako nije spasioci će vas odmah upozoriti da se ovde ne smete šetkati obučeni, već samo ako se skinete goli pa da budete sa ostalima egal.

Ali da bi došli do one normalne plaže dole, gde budu oni obučeni, morate da se ohrabrite i prođete direktno kroz nudistički kamp.

Tu ćete se za dan nagledati više golotinje nego za celi život.

Mladi bračni par ispred nas deci peškirima prekrio glavu da ne gledaju golu babu na balkonu kako kači veš a đeda šalje da baci smeće, naravno... golog.

Ispred nas izleće gola žena, po govoru iz Norveške, dva klinca požuruje na plažu, prolazeći kraj grupe golih ljudi koji na livadi piju pivo, ma- bravo majko.

Taman kad smo pomislili da smo se dokopali naše plaže i desnog kraka reke Bojane, nalećemo na nešto zaista perverzno.

Ovakve plaže su pune golih roditelja sa golom decom.

Nailazimo na par, a odakle drugo već iz nastrane Nemačke, koji sa decom u poodmaklom pubertetu uživaju u slasnim krofnama.

Davno još sam gledao Švabe kako kraj Dunava goli šetaju decu i unuke.

Konačno stižemo do naše plaže, očekujući bar ogradu od trske koja deli ova dva sveta.

Ali jedina ograda je bio obični konopac i spasioci koji upozoravaju ove obučene da ne prilaze ovim golišavim.

Pažnju nam privlači čovek koji možda tek punoletnu ćerku fotografiše u svim mogućim pozama, dok je majka odlučila da ostane na ležaljci.

Nakon onog što vidite ovde, brzo stvorite veliko poštovanje prema ljudima koji nose kupaći.

A tamo preko konopca, jedan kafić, jedan restoran i redovi ležaljki.

U kafić ih puštaju gole a u restoran samo u toplesu.

Na sve strane goli ljudi, a obučeni psi, gola deca, preplanule bake i deke, i mlado i staro prostrlo se po pesku.

Kada se krene prema levom kraku reke Bojane koji je nekih 3 km dalje prema granici sa Albanijom, prelazi se i granica onog normalnog.

Ležaljki više nema, peškiri su odvojeni po nekoliko desetina metara a mnogi su se odvažili na javni intimni odnos.

Grupa francuskih turista kraj njih je projahala a da nije ni usporila i okrenula glavu.

Prosto da se zapitate da li su to i životinje postale pristojnije od ljudi.

Po strani to što su ovakve scene užasa raj za nastrane ljude kojima je ovo švedski sto.

Tako je prošle godine policija na Krku na nudističkoj plaži Njivice uhapsila Nemca koji je snimao decu a u njegovom kamperu pronašla preko 100.000 fotografija i snimaka sa nudističkih plaža širom Jadrana".

https://www.facebook.com/DekiiTeoreticaristine