412C5C2E-A29A-4269-AB3B-9831CF531FDD.jpeg
Izgradnja nove Bolnice u Trebinju odvija se planiranom dinamikom, izvođač radi u punom kapacitetu, a plan je da, ukoliko vremenski uslovi dozvole, do februara bude završena kompletna gruba gradnja, rekao je direktor trebinjske Bolnice Nedeljko Lambeta.

Lambeta je naveo da se sada izvode radovi na dijelu poliklinike i stacionara na prvom spratu, te da je u planu da se u februaru pređe na unutrašnje radove oko struje.

CDE01406-2820-41D8-8C6C-B43B4CC20267.jpeg
Caption

Izvođač radova na izgradnji nove Bolnice vrijedne 128 mil KM je firma Herc gradnja

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.

Cilj projekta je izgradnja savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga, u skladu sa najvišim standardima, građanima Trebinja i susjednih opština i gradova.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na 41.080 m2, a činiće ga savremeni objekat bolnice, prateći objekat tehničkog bloka, nadstrešnica za sanitetska vozila, kao i kompletno uređene pripadajuće kolske i pješačke komunikacije, zajedno sa parkinzima i zelenim površinama.

9E7780B6-CA6B-4F80-A02B-90B6478FC286.jpeg

Ukupna površina objekta bolnice sa tehničkim blokom i nadstrešnicom za sanitetska vozila je 17.826 m2.

Bolnica će imati 223 kreveta i odjeljenja onkologije, pulmologije, infektivno, odjeljenja psihijatrije, neurologije, interno, nefrologije, porođajno odjeljenje i ginekologiju, odjeljenje hirurgije i urologije, ORL i oftalmologije, te urgentni blok sa sobom za opservaciju.


Objekat će obuhvatati i dnevne bolnice - opštu i onkološku, dijalizu, hiruršku, internističku i kardiološku intenzivnu njegu, poluintenzivnu njegu, oporavak pacijenata – angiografija i endoskopija, oporavak pacijenata - ORL i oftalmologija, odjeljenje za oporavak uz operacioni blok, odjeljenje za oporavak uz blok operativne ginekologije i akušerstva i intezivnu njegu - neonatologija.

Predviđena je medicinska oprema koja treba da zadovolji standarde moderne bolnice izgrađene u skladu sa posljednjim tehnološkim dostignućima prema visokim medicinskim standardima i adekvatna za pružanje planiranih medicinskih usluga.