Iz Policijske uprave Trebinje upozoravaju građane da se ne okupljaju u grupama na javnim površinama, te da će u narednim danima upravo na ovu pojavu biti stavljen još veći akcenat, saopšteno je iz ove uprave.

tb-policija.jpg
"Policijski službenici će u narednom periodu upozoravati građane ukoliko primijete ovakva okupljanja, jer je prethodnih dana bilo dosta prijava od strane građana o okupljanjima i grupnim druženjima građana pored rijeke Trebišnjice, na vidikovcu koji je smještan na izlazu iz Trebinja prema Bileći, pored Bregovačkog bazena i na svim drugim lokacijama koje su poznate kao mjesto za ogranizovanje druženja u prirodi", saopšteno je iz policije.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske.

"Podsjećamo sve građane da su od 10. marta 2020. godine zabranjena sva javna okupljanja u Republici Srpskoj" navodi se u saopštenju.

Iz policije su apelovali da građani prilikom rekreativnih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske i nadležnih inspekcijskih službi