U Muzeju Hercegovine sinoć je održan koncert polaznika Treće ljetne škole za solo pjevanje, a osim solo pjevanja, polaznici škole imali su i časove glume i klavira.ljetnja skola-solo pjevanje.jpg

Prema riječima predsjednika Udruženja građana za njegovanje klasične muzike "Koral" profesora Klaudije Krkotić iz godine u godinu broj polaznika u ljetnoj školi raste.

"Večeras smo mogli da čujemo lijepu plejadu polaznika ljetne škole. Ovo je za Grad Trebinje i nas jedan divan umjetnički poduhvat. Cjelokupni utisci naših gostiju su pozitivni i svi su oduševljeni gradom i mi smo se kao organizatori trudili da svi imaju lijep ugođaj i da budemo dobri domaćini. Sama činjenica da je već 21 polaznik najavilo ponovni dolazak sve govori", rekla je Krkotić.Po drugi put u Trebinju je profesor iz Jekaterinburga Rima Karačulina.

"Drugu godinu za redom dolaze profesori, učenici, studenti, roditelji i svi oni su vezani za Trebinje. Zahvaljujem se profesoru Klaudiji Krkotić na saradnji i vidimo se i dogodine", kaže Karačulina.

Tokom ljetne škole, predavači su bili dramski umjetnik Ljubo Božović, profesor i umjetnički saradnik na klaviru Belinda Krnić i profesor Klaudija Krkotić.

Organizator Treće ljetne škole za solo pjevanje je Udruženje građana za njegovanje klasične muzike "Koral", Muzička škola Trebinje i Muzej Hercegovina u kome se održava završni koncert.