46CC1E26-6A88-4035-BC6C-BCE573FE73D7.jpeg
Pripadnik Jedinice žandarmerije Policijske uprave Mrkonjić Grad Goran Milinović svoju uniformu već 28 godina sa ponosom nosi, a kada odmara posveti se biciklizmu, pa je tako stigao čak do manastira Hilandara.

Posjeta manastiru Hilandaru na Svetoj Gori bila je jedna od najdužih i njemu najdražih staza koju je prošao biciklom. Trajala je devet dana.

Milinović je ispričao Srni da je karijeru započeo 1995. godine u Policijskoj stanici Mrkonjić Grad, u uniformi koju i danas sa ponosom nosi.

Radio je kao pripadnik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i Policijske stanice opšte nadležnosti, tako da je prošao sve vrste poslova policijskog službenika na terenu, od regulisanja saobraćaja do intervencija po prijavama građana.

Tu je i dokazao svoje vještine u komunikaciji sa građanima, kao i sposobnost snalaženja u konfliktnim situacijama.

- Od 2001. godine, odnosno od osnivanje tadašnje Jedinice za podršku do danas zaposlen sam u Jedinici žandarmerije. Pošto sam imao veliko interesovanje za sve oblasti rada i želju za napredovanjem, usavršavao sam se kroz više specijalističkih kurseva. Završio sam kurseve spasavanje utopljenika, vatrena obuka, kontrola mase, osnovna obuka žandarmerije i slično - rekao je Milinović.

Više puta čestvovao je i u hapšenju optuženih za teža krivična djela, pretresu terena tražeći nestala lica, gašenju požara gdje su pod vatrenom stihijom velike površine, pružanju pomoći licima učesnicima u saobraćajnim nezgodama kada su morali ići kroz nepristupačan teren.

- Najveća radost za mene i kolege je kada smo omogućili da se tim licima pruži neophodna pomoć i spasi ljudski život. Biti policijski službenik za mene znači biti dio tima koji pored ostalih poslova učestvuje i u spasavanju ljudskih života, što je posebna čast i zadovoljstvo - ističe Milinović.

Milinović je bio učesnik Odbrambeno-otadžbinskom ratu, pa kaže da su mu najteži trenuci bili kada je prisustvovao ranjavanju i gubitku života kolega i prijatelja.

- Najteži dan je bio 14. septembar 1995. godine. Tada sam sa saborcima iz Čelinca, Kneževa, Šipova, Mrkonjić Grada, Banjaluke i drugih gradova na ratištu kod Martin Broda, u mjestu Krnjeuša, kod Petrovca, ranjen. Neki od kolega su tada izgubili život, jedan je ranjen, a jedan se vodi kao nestao, bio je to dan koji se ne može zaboraviti" - prisjeća se Milinović.

Ovaj policijski službenik, koji odgovorno i predano obavlja svoje poslovne zadatke, oženjen je i ponosan otac dvije kćerke