Trebinje: Požar u Banjevcima - Foto: RTRS
Policija je otkrila da je osoba iz Trebinja čiji su inicijali D.S. izazvala požar u naselju Banjevci koji se proširio na susjedno brdo, saopšteno je iz trebinjske Policijske uprave.

U saopštenju je navedeno da je Policijskoj stanici u Trebinju, u utorak, 28. jula, oko 13.00 časova prijavljeno da je izbio požar u naselju Banjevci u tom gradu i da je policija odmah izašla na lice mjesta.

- Preduzimanjem niza mjera i radnji utvrđeno je šta je uzrok požara i ko je osoba koja je zapalila vatru. Nakon tih saznanja, Okružno tužilaštvo u Trebinju je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti - navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave su dodali da su, u saradnji sa postupajućim tužiocem, policijski službenici nastavili da realizuju mjere i radnje iz svoje nadležnosti čijim sprovođenjem je otkriveno lice koje je izazvalo požar.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani istočne Hercegovine ne pale otpad, ne čiste poljoprivredne parcele bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke ekipe i preduzimanja svih preventivnih mjera kako se vatra ne bi nekontrolisano širila i ugrozila ljudske živote i materijalna dobra.

Osoba, a riječ je o šezdesetdevetogodišnjoj ženi, kako saznajemo, zbog nesmotrenosti, nerazmišljanja dovela je u opasnost mnoge, a izazvala i ekološku štetu na širem području.

Sankcije moraju postojati kako bi sve nas natjerali da razmišljamo o svakom svom postupku.