Policija u Doboju spriječila sukob navijača Sloge i Željezničara
Policija u Doboju oduzela je danas 49 drvenih palica od navijača sarajevskog Željezničara koje su bile namijenjene za fizički obračun sa navijačima dobojske Sloge, a koji je prethodno bio dogovoren putem društvenih mreža, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Policijski službenici došli su do saznanja da su navijači Željezničara planirali nerede i ulazak na teren kako bi prekinuli utakmicu, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača, koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja.

Dobojska policija je od navijača Željezničara oduzela i po jednu metalnu teleskopsku palicu, crnu "fantomku", baklju i vrećicu sa spidom, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Protiv jednog navijača biće pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonima Republike Srpske o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, oružju i municiji i proizvodnji i prometu opojnih droga.

Policijski službenici iz Doboja u saradnji sa Jedinicom žandarmerije Uprave policije na stadionu Luke uspješno su obezbijedili odigravanje fudbalske utakmice Premijer lige BiH gdje je bilo prisutno oko 1.500 gledalaca. Fudbaleri Sloge savladali su Željezničar rezultatom 3:0.