Na području Ljubinja, u mjestu Tjesni klanac, od tridesetčetvorogodišnjeg S.D. policija je oduzela 5.500 kutija različitih cigareta.

Cigarete su nađene u subotu u automobilu „reno KA05“, kojim je upravljao osumnjičeni, za koga je policija imala saznanja da se bavi nedozvoljenon trgovinom akcizne robe.


Izvršenim vizuelnim pregledom na zadnjem sjedištu i u prtljažniku uočene su paklice cigareta, navedeno je u današnjem saopštenju Policijske uprave Trebinje.

Nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, cigarete vrijednosti od oko 13,5 hiljada KM su oduzete, a osumnjičeni za nije imao kupoprodajni račun za cigarete, niti su kutije imale akciznu markicu.

Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biće dostavljen izvještaj protiv lica inicijala S.D., zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“.

Za deset mjeseci policija je evidentirala 30 krivičnih djela „Nedozvoljene trgovine“ i oduzela cigarete u ukupnoj vrijednosti od preko 473 hiljade KM i 153,5 kg rezanog duvana, navedeno je iz Policijske uprave Trebinje.