Policijska uprava Trebinje je danas, 29. septembra 2017. godine, od 17 časova učestvovala kao jedan od izlagača u događaju „Noć istraživača“.


Događaj je organizovan u prostorijama Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju. Posjetioci su bila djeca školskog uzrasta iz svih škola istočne Hercegovine, kao i svi građani koji su htjeli da vide zanimljivosti iz svijeta nauke.

Policijska uprava Trebinje se predstavila sa alatima koji se koriste za prikupljanje dokaza. Ono što je najviše privuklo pažnju jeste tehnika daktiloskopiranja lica. Takođe, djeci je pokazano kako koja opojna droga izgleda i kakva su njena dejstva. U predavanjima nije zaobiđena ni društvena mreža „facebook“, o kojoj je najviše bilo govora u domenu zaštite ličnih podataka.Izlagači Policijske uprave Trebinje su bili zapaženi od strane svih učenika, te, slušaoca ni u kom trenutku nije falilo. Izlagače je posjetio i predsjednik Skupštine grada Trebinja, g-din Dragoslav Banjak. Dokaz njihove zainteresovanosti su bila i brojna postavljena pitanja, na koja su dobila tačne i profesionalne odgovore.

Policijska uprava Trebinje će i u narednom periodu nastojati da kroz preventivni rad upozna djecu školskog uzrasta o zavisnosti koju izazivaju opojna sredstva kao i razne i mnogobrojne društvene mreže.
Trebinje danas