Ljubinje.jpg

Policijska stanica Ljubinje je 15. jula 2020. godine, oko 15 minuta nakon ponoći zaprimila prijavu da lice inicijala N.Č. iz Ljubinja hoda oko svoje porodične kuće u selu Vlahovići, opština Ljubinje sa ručnom bombom.


Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici Policijske stanice Ljubinje su u skladu sa Upustvom o postupanju pripadnika MUP-a RS u kriznim situacijama preduzeli sve mjere i radnje kako bi obezbjedili lice mjesta i izvršili blokadu šireg područja. U jednom trenutku policijski službenik Policijske stanice Ljubinje je iskoristio priliku i od lica inicijala N.Č. uzeo ručnu bombu, nož i baterijsku lampu, nakon čega je lice lišeno slobode. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 0,93 g/kg kod lica lišenog slobode.


Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja ovoga krivičnog djela će biti preduzete po instrukcijama nadležnog tužioca.