Povodom devet godina od smrti nekadašnjeg šampiona BiH, džudiste Leotara Miloša Mrdića, danas su cvijeće na njegov spomenik u Podgljivlju položili mladi džudisti, učesnici Džudo kampa, koji djeluje u okviru Ljetnje škole sporta.


Cvijeće je na spomenik Milošu Mrdiću položio i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.
„Grad Trebinje ima obavezu na sjećanje na požrtvovanost ovog sjajnog sportiste i ostaće u trajnoj uspomeni sportskog Trebinja. On je pokrenuo mnoge mlade ljude, kao što je svjetski šampion Nemanja Majdov, da marljivo rade i napreduju i budu šampioni kao što je on bio“, rekao je Petrović.
Zahvaljujući se okupljenim sportistima i sportskim radnicima koji se devet godina sjećaju ličnosti ali i sportskih uspjeha Miloša Mrdića, njegov otac Miodrag je rekao da Milošev lik i djelo ostaju da traju.
„Da je grad Trebinje mogao da vrati Miloša među žive to bi i učinio, i moja porodica je veoma zahvalna na svemu što je urađeno. Grad je prepoznao da je Miloš bio veliki šampion i na lijep način čuva uspomenu na njega“, rekao je Miodrag.
Na Groblju u Podgljivlju cvijeće su položili aktuelni i bivši evropski i svjetski šampioni Larisa Cerić, Srđan Mrvaljević, Aleksandar Kukolj, Amel Mekić i drugi.
Miloš Mrdić je bio višestruki prvak BiH u različitim starosnim kategorijama, pobjednik brojnih turnira i nosilac priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Radio Trebinje