Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Jaćimović posjetio je danas "Ljetnu školu sporta Republike Srpske" u Trebinju, koja se održava od sredine juna do kraja avgusta, i okupiće više od 1.500 mladih sportista iz svih krajeva Srpske.



Jaćimović je rekao da je cilj resornog ministarstva da se djeca i omladina sklone sa ulica i kafića i dovedu u sportske dvorane i na zelene površine.
"Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske spremno je uvijek da podrži ovakva dešavanja i da popravi ono što nije dobro", naveo je Jaćimović.
On je ocijenio da je ovogodišnja "Ljetna škola sporta Republike Srpske" veoma kvalitetno organizovana, podsjetivši da je okupila mlade sportiste iz 20 sportskih saveza.

Jaćimović se danas sastao i sa prestavnicima Džijudžicu i Teniskog saveza Republike Srpske, koji u pretposljednjoj smjeni borave u školi sporta u Trebinju.
Ljetna škola sporta u Trebinju održava se već 17 godina, a posljednjih godina jedan broj sportskih saveza održava ove škole i u Doboju i Bijeljini.
SRNA